29 March 2015


Jujur sayang, aku disini tak kuat mana. Aku lemah di bumi orang, aku tak mampu nak buat semua dalam satu masa. Aku nak rehat untuk diri aku pun takde masa. Aku buat semua ni untuk masa depan aku, aku tahu aku tak mampu nak kerja keras masa akan datang. Biar lah aku bersaing dalam uitm dari aku bersaing di dunia realiti yang amat amat rumit untuk aku insan kerdil untuk menonjolkan diri. Kau ingat senang nak hadap masa depan gaji cool gilaaaaa. Kau ingat perempuan sekarang selamat kalau takde masa depan, nak harap duit lelaki sana sini. Kalau dia bagi, kot mengungkit balik. duit nak bagi mak ayah, duit laki kau? Membazir mak ayah besar kan kalau tak merasa duit anak sendiri. Aaaahhh menyedihkan.

Mama, adik kat sini fikirkan mama. Adik nak mama bangga dengan adik.
Nak belajar pandai pandai tak reti maa, adik mampu buat mama tersenyum dengan apa yang adik ada sekarang. Adik jauh maa di kelantan disini. Mama bukan senang nak melawat adik, mama datang masa mula mula adik jejak kaki di uitm kelantan ni je. InshaAllah i will do the best for you mama 


05 March 2014


Hai manusia,
Aku rasa hidup kau paling bangang bila kau sangat mengharap pada lelaki.
Bahlol, kau dah cukup selamat sebab kau takde boyfriend.
Kau tak payah ah nak menaruh harapan kat mana mana lelaki.

Tak tak, mana ada aku kisah dengan mana mana lelaki,
Dorang kan semuanya palat


Ahhh buang masa semua ni weh,
Final dah nak dekat.
Wish me luck for the first time exam at a University Level
Moga moga aku berjaya dan semoga datang lah bakal kekasih halal

Selamat Malam hati yg hancur lebur.

25 February 2014

 
Hoi hoi apa kau buat haa tengah pagi pun tak tido lagi ni?

Jangan tanya aku aa, aku jaga pagipagi sebab line intenet elok. Sbb pakej peak hour dah habis. So malam je aa yg hado. Aku pun pelik mcm mana laa cepat sgt habis.
Mungkin sbb life berseorangan so dia banyak gelodeh google hahaha

Hmmm ni aku nak kental kan hati jangan nak dok sibuk cari kekasih haram,
tak payah nak gatal sangat mata tu nak tengok,
Tengok je tak payah susah susah flirt,
nanti engko yg sakit.
Macam sekarang and sebelum ni,
pedih pun tak hilanggg lagi.
Bangang bangang.

Baik kau tido laaaa dari kau hidup sebok pk kan entah siapa siapa.