11 October 2011

Mama me heart you

Assalamualaikum, today nak story about my mummy. My mama the best in the world. Yes , setiap anak akan ckp your mom the best in world right? Yeah like me and my sibling. Me love you mama. Mama susah payah jaga anak-anak maa nih. Lagi lagi adik kan, byk sgt karenah. Tapi Alhamdulillah jadi manusia jugak adik. Baik kan kan? Okay muntah haha. Seriously, aku bukan anak orang berada-ada like orang senang . Tapi kasih sayang mama lebih dari berada-ada , kasih sayang mama penuh dengan kekayaan. Mama besarkan kiteorang dgn penuh dgn usaha sendiri. Kalau aku ada kat tempat mama tak tahu lah aku kuat tak macam mama. Memang susah lah nak jumpa orang macam mama. Adik bangga sangat ada maa macam mama. Me heart you mama . Mama dah macam kawan baik dah, apa apa kiteorang share sama-sama gosipkah,fashionkah,kewangankah,hal kerjakah,hal sekolahkah,jirahkah,kawankah and kah kah kah. Semua laa . Kadang-kadang perwatakan mama comel sgt sgt sampai kiteorang tak berhenti gelak twu. One day, ada sekali tu mama ajak pergi kedai buku. Cermin tu yg jernih tu nampak luar dalam tu. Mama ingat tu pintu yg macam dkt mall yg buka sendiri. So mama pun dgn selamba langgar and cover muka then tak jadi dah langsung masuk kedai tu. Sampai sekarang lalu kedai tu sajee ingat kat mama and gelak sorang sorang . Haip tak baik. Hehe aku agak berbangga lah sebab dlm sibling muka aku mmg fotostat muka mama. Kalau duduk sebelah orang ingat adik beradik. Oww mama Nampak muda leteww. Hikhik. Bila keluar or duduk kat bilik sama sama kan , aku akan tetibe peluk or kiss mama takpun cover konon konon tangkap gambar ala ala sweet gitu tapi sebenarnya sayang kat mama sgt sgt. Tapi tak tahu kenapa susah sgt nak ckp kat mama yg adik sayang mama sangat sangat sangat . kalau boleh nak macam kecik-kecik dulu, tido dgn mama. Mama also peluk adik. Hari-hari, hari Ibu for me. Setiap pagi sebelum pergi sekolah mama akan tanya “adik nak air tak?” even kalau dah lambat sgt pun mama akan tanya jugak. Kalau hari minggu mama kejut pagi-pagi teman pergi pasar . kalau tak pergi pasar kena kemas rumah. And aku adalah anak mama paling pemalas. Hehehe. Tapi mama tahan jugak dgn aku. Biasalah maa, ragam remaja katakan. Hihi. We proud hve mom like you mama. You’re the best . You’re SUPERMAK! Macam mana lah nanti dah habis SPM and kalau ada rezeki sambung belajar. Oh nooo, nanti jauh dgn mama. Taknak taknak. Adik malu agaknye nak cakap rindu and sayang mama .


Me heart you mama 

No comments: