21 November 2011

Who i am?

 I'm stupid person. How may i go on my future? My english so bad act. See, very very bad right. In exam, mana boleh nak tulis mcm ni. haihh. Please, help me. Sedar kan lah diri ini Ya Allah. Muka tak cantik, belaja pun main-main. Please please. I wanna change! Change more better. Muka tak cantik, tak lawoo. Apa yg kau ado? So belaja lah pandai wahai SYAFIQAH OSMAN. Im sorry wan, wan selalu ingat aku rajin belaja and bla bla bla. Kakcik ponn siap belikan score A untuk aku. Jawab ponn main-main. Mama ponn sekarang tengah usaha cari tempat tusyen the best for me. Tapi aku still mcm ni. Kesian semua dah usaha untuk aku. Sekarang aku kena usaha sendiri. For SPM next year. My God! SPM weh. Ini bukan main-main lagi. SPM jea lah yg sekurang-kurangnya akan cuba mencerahkan masa depan kau SYAFIQAH OSMAN. My English and Sejarah very bad, also mencacat kan my result. InsyaAllah subjek Bio, physic and chemist kalau buat revision balik akan mula baik semula. Cukup lah form 4 sajee dah menghabis kan masa. Now i just have this week only for main-main. Next week, start bulan Dec mmg aku dah janji nak study balik and sempena Awal Muharam aku akan cuba ubah diri aku. I wanna change, i must change. Solat 5 waktu, everytime ingat Allah and parents, kuatkan iman menuju jalan yg lurus ,study for my future. Tak kesah lah even sikit pun. Daripada sekarang, apa pun takde. Siapa lagi nak ubah aku kalau bukan aku sendiri. Dulu masa break up aku dah janji nak belaja. Alamdulillah aku dpt membangkit even sikit. And now aku kena usaha lebih lagi. Yelahh, fikir future semua nya nak indah belaka. Ofcos lah kena sambung belaja and dapat kerja yg bagus . Nak honeymoon tempat best-best.Ada anak nanti nak hidup senang-senang. And mana lah kalau, kalau eh . tak minta pun. kalau hidup syusa kurang rezeki sikit masa tu, kan dpt tolong suamy siket-siket. Takpun senang, kalau anak tanya apa-apa pasal study senang nak jawab. So dia bangga lah jugak if ada mummy yg education sikit kan. Okaykay.Now nak tido, hopefully esok aku bangun cahaya hidayah Allah menyinari hidupku then meresap dalam badan ni. InsyaAllah. Doa kan aku my fellow. Mana tahu, lagi awal aku berubah lagi bagus. Lama tak bagi *hughugkisskiss* 

2 comments:

StingRay said...

Tips sejarah.

Bayangkan jalan cerita dan fakta dalam sejarah tu,macam menonton movie.Buat babak demi babak.

Senang ingat. =)

The-only-syafiqahosman said...

InsyaAllah, i wiil try. But nak carik fakta dlm nota panjang lebar tu susah sikit lah. Nak kena faham kan fakta tu lg susah. Hihi but i will try. Thanks yeahhh =D