28 December 2011



Assalamualaikum, today 28 dec 2011. Lagi berapa hari dah nak 2012 then start sekolah. Yewww, aku bebudak sekolah lagi. So how your holiday school? Erghhh jangan tanya aku lah kan, mmg paling bosan aku rasa sbb rindu kan sekolah. Kekonon nye rajin nak belaja lah kan. Seryes, bosan nak cuti ni. Kalau sekolah maybe lagi bagus sbb dari duduk rumah bangun makan online tido. Ape kejadahnye? Kat sekolah at least cikgu ada membebel, tak cikgu membebel aku yang membebel. boleh kacau cikgu mase mengajar. Weks! Classmate aku tahun ni sgt ohsem! Dorang semua pepandai belako. Heks, aku yang malu. Adess! Eh ape kejadah ayat aku dok gediks gediks ni sbb nye aku bosan lah ngapss. Tolong lah faham. Aku pun tak tahu kenapa aku bosan, baca buku taknak pulak. Takde mood kot, abg mood sila mai kat sy nak amek mood tu. Buku pun aku pandang sebelah mata je. Berhabuk dah! Hukhuk kesian. Next year aku hadap je kau eh buku. Werghhhh! malu nya perempuan mcm aku ni pemalas. Ape yang rajin pun tak tahu. 


Last year, kecut perut dengan nak PMR. but dah lepas pun kan. Tak payah pk dah lah. Tahun ni, kekonon nye nak belaja bebetol. Kekonon nye lahh kan. Nak masuk end of year result hampeh gilaa. And for the next year SPM. Wat? SPM brooo. azam kena lagi tinggi. Taknak sampai bergunung2 . Nak sampai ke bintang! Wuhuuuu. Fuyohhhh, aku dah nak naik form 5, dedulu kecik je. Masuk sekolah pun gigi tak cukup lagi banyak beno makan gegula. Sekolah rendah lah. Mama, kira adik habis form 5 ni mama takde anak yang sekolah lagi? Alomakkkk. Tak merasa dah lah nak dikejut terkejut dgn kejutan pagi2 mama. Haihhhh tahun last aku sekolah? Hmmm, apa aku akan buat eh? Hmm tengok lah end of next year k :)

Cakap pasal sekolah teringat pulak masa first2 masuk sekolah menengah, budak hingusan lagi tu. Dapat je kelas, ada pulak Satu Malaysia. Maaflah, sekolah rendah dulu2 semua nya Islam. Sekolah Rendah Agama Intergrasi, betul ke eja eh? Ahh lupa lah. Masuk je kelas, sorang pun aku tak kenal. Tapi hari orientasi je dah dpt geng. And sampai sekarang geng tu bertahan. Yuhuuuuu. Ada beberapa gambar masa form 1. Malu gilaaa muka kelakar. Terbahak2 gelak sehh.

Atas dengan wahida masa explorace Kadet Polis, Huda kawan dari SRAI masa jamuan raya, ohsem practical sir yg digilai gugurl smk24(2). Eks? Jeles letewww. -Today pon birthday cikgu teww. Mari anak-anak murid wish kat cikgu ohsem kamu tu.
Tengah sesi gedikgedik and baru ajar mama berwebcam with gadisgadis cermin mata. Cermin mataku simpan dalam laci sbb malu nak pakai. Ngadee beno dulu nak sgt pakai.
Bawah mior yg paling erkkksss, kawan baik kuuuu dari sebelum tadika dah mmg macam adik-beradik (hekss, rindu pulak!), kawan baik ku juga kembar kuuuuu . Thats all :)


Muka mama penings tengok adik. Mama, i love you so much!


Good bye 2011 , ohsem year. Got many memories, sweet sour semua ada. 2012 is coming, be a very ohsem year okay shayang?

No comments: