07 March 2012

Assalamualaikum. Sebenarnyee kan, nak sgt update blog dgn penuh mood. Bila pn laptop ingat blog, buat semua benda ingat blog. Wa dah mimpi blog ni. Wa kemaruk blog tp tak tahu mana nak amek mood nak mula kan. Tolong lah dtg, nak share macam-macam ni. Sekarang ni tgh seronok layan cerita indonesia "dealova" cerita lama jugak kot, tp sweet banget. Kangen mau happy and sweet gitu mehh. Woahh speak Indon aku yaa haha. Yelaaa mana lah tahu mama balek dari bandung terus cakap rupa orang sana. Hihi. Alhamdulillah, mama dah nak balek , sampai Malaysia malam ni rasa nyeee. Rendu sgt kat mama, rasa laen sgt bangun pagi and nak tidur tak dgr suara mama. Tak dgr mama tanya sarapan pagi and share macam-macam story. Jumpa mama mesti banyak benda nak share. Doakan mama selamat sampai kediaman kami. InsyaAllah. Tak pernah jauh dgn mama, macam mana lah kan. Jauh pun dulu kat Sarawak, i duduk sebulan kat sana masa 2004. Masa tu takde perasaan apa-apa, tahu-tahu seronok je. Tapi sekarang sangat merindui mama. Miss you maa.Alhamdulillah jumaat ni sekolah ada buat khemah ibadah. Ada qiamulail and all lah. Last buat qiamulail ramai-ramai masa darjah 6, sekarang selalu bangun pagi sorang-sorang sajee. Permudahkan lah segalanya urusan kami Ya Allah.


..Barangsiapa yang berpaling dari pengajaran Tuhan Yang Maha Pemurah (Al Quran), kami adakan baginya syaitan (yang menyesatkan) maka syaitan itulah yang menjadi teman yang selalu menyertainya. Dan sesungguhnya syaitan-syaitan itu benar-benar menghalangi mereka dari jalan yang benar dan mereka menyangka bahwa mereka mendapat petunjuk. "(Az Zukhruf 43 : 36-37)..

No comments: