03 June 2012

Hi sudah usang ekk aku punya blog ni? Kesian ehhh, aku bertahan nafsu pada tahun ni dgn Facebook, Twitter and Blog. Kau pun kena tahan nafsu kau yeee, tak lama sayang. Lima bulan jee lagi aku kasi sayang kat kau yeee. Aku tengah usaha berperang ni, tp peralatan semua tak siap lagi. Tolong sorang slap me (cukup lah sorang), sedarkan sikit lagi berapa bulan jee lagi nak es pey emm ni. Lagi lima bulan je wehhhh. Pls doakan aku. Aku perlukan sokongan.

Yeayyyyyy mid-term sudah habis maaaa, apa lagi enjoy lah enn. Cuti dua minggu weyyy. Tp aku tak cuti weyyyy. Ada kelas tambahan weyyyy. Tahu tak aku tak puas hati weyyyy. Tp nak taknak aku nak spm weyyy. Menyampah! Kelas tambahan jee everyday except rabu and jumaat. Last thursday, lepas class aku teman kawan aku reunion sekolah rendah. Masa nak blik class tu kawan aku ada sebut nama sorang budak laki neh, aku macam kenal nama tu even aku tak sama sekolah rendah dgn dorang. Budak tu crush aku masa tadika weh. Darjah 3 dia pindah puncak alam. Masa darjah 3 mana ada facebook kan, so tk contact laaa. Bila aku tanya budak sama sekolah dgn dia dulu semua ingat aku salah orang. Hishhhh. At last, petang tu jumpa kat McD, masuk je pintu mcD aku nampak dia. WEHHHHHH seronok gila nak mati weyyyy. Handsome dah dia, wakil hafazan Sekolah weh. Boleh buat suamy dah, tp tak mungkin dgn aku yg tak sempurna and banyak kekurangan ni kan. Aku melting and aku sgt excited masa tu. Tp aku kena lupakan. HAHAHA. kisah lama buat apa nak ingat kan. Hmmmm hari yang sama sebenarnya aku keluar dgn Amal kesayangan ku, best listener. Selalu ada dgn aku masa cuti hujung tahun lepas even kiteorang jarang tegur kt luar. Dia peneman webcam aku. Kiteorang jumpa kat mcD then berbowling 3game kawwww, nak patah jari aku weyyy. Lama gila aku tak main bowling, yelaaa dulu orang tu kata nak main bowling sama. K lupakan lah. At last aku main dgn amal. So happy tawwww. Aku bayangkan jugak lah main bowling dgn orang tu laa kan(bukan crush diatas ehhh). Thanks make my day amal. Love youuuu!





Semalam 2 jun 2012, Hari ulangtahun babah yg ke setengah abad. Selamat hari lahir babah :) Hmmmm kesian babah, at the same day abang yg paling babah rapat(pakteh) kembali ke Rahmatullah. Inalillah. Kiteorang baru minggu lepas balik kampung kat kedah and Alhamdulillah sempat dtg rumah and melawat arwah. Arwah sakit dah setahun lebih dah, kencing manis. Masa dtg tu pun arwah dh takde suara nak cakap, arwah sgt kekurangan gula dlm badan. Sedeh laaa sebab kalau balik kedah mmg kiteorang berteduh di rumah beliau. Mama babah kata muka Arwah sama dengan muka tok teh aku. Dlm keluarga aku, aku sorang tk sempat tgok Arwah Tokteh, Tokteh meninggal masa aku enam bulan dalam perut mama. Tapi apa pun, salam takziah. Aku tak sempat balik sbb semalam aku balik Hulu Selangor, masa perjalanan nak balik hulu selangor pun ikut PLUS jem gilaaa apatah lagi jalan kampung. Kebumikan lepas Asar, memang tk sempat dah. Semoga Arwah tenang disana. Al-Fatihah

And esok 4 jun 2012 birthday Alep. Happy birthday jejaka pendek even dah habis sekolah ;)

No comments: