17 August 2012

Iftar with awesome people

Assalamualaikum, hari last sekolah pada bulan Ramadan hari yg lepas. Ada khatam Qur'an kat sekolah, and salam-salaman dengan cikgu. Ohhhhhh first cikgu aku cari sure Cikgu Azizah, Cikgu Naimah dan Puan Haznah. Tiga-tiga aku salam, tiga-tiga aku nanges kat bahu dorang. Hihihi maaf cikgu, cikgu yg hulurkan bahu untuk saya. Jadi saya tak sia-siakan peluang itu. Hihi. Lepas tu lepak kelas main teka-teki macam apa je, Ahhhh! Then plan berbuka dgn senior smks24(2). Just few people jee. No, actualy its our ohsem group. Gabungan kelas Intan, Berlian, Delima and Zamrud. Around 30 jugak lah. So berbuka kat pakli kopitiam paling dekat lah kan. Jauh-jauh next year, sekarang takde transport hihi.

Sangat la happy dpat berbuka dengan awesome boy and girl. Masa nak berbuka aku lah orang paling busy amek order. Dpt makan lambat sikit lepas azan. Janji before 6setengah sampai. tp biasalah janji melayu. Hmmmm bila dah semua dah dpat makanan, makanan ell pulak takde lagi. Cuak aku takut tak cukup makanan. Huihhhhh seram! Sebaik orang tu hantar, ingat aku termiss order. And thanks arep tolong potongkan ayam aku hihihi. Aku bukan orang barat, dia takut ayam tu hidup. Thank you all my lover .

This is few picture in our iftar 15 ogos 2012 :) Gambar tak tersusun, maaf ye.


 Abg pejal tekun membelek menu

 Amar kuasa satu and dua. Pilih pilih
 Awesome people
 Thank you sham for the early booking
 Terasa teruja macam jumpa Megat AD pulak *cough*
 my lover





 Alololo si sweet ni, jeles tawww
 "aku tengah bertiga dengan pakwe-pakwe ni, jangan kacau pls"


 My girl

 Sayang, thank you so much
 menunggu makanan yang agak lambat sampai, bukan makanan yg lambat. Kami yg lambat, biasa lah janji melayu.
 Uhhhhhhh, terliur aku makanan sham dah dpt. Aku punya nasi ayam lemon mana ni.
 Apa tengok-tengok hp cikai aku adun, aku tak curang hakhak *joke*


 Atototo, tutup mata! Jeles jeles.
 Tunggu Jihan lah ni, masam saje muka ehhh



 yeayyyy makanan dah dapat. Apa lagi peace lahhh




And thanks ell, konon nya nak merosak kan gambar tp effect gambar ni sgt cantek!



I the busy girl amek order




Andddddd . The last moment when semua tengah busy nak balik. adalah seorang hamba Allah yang berani panggil aku. Sebelum tu dah tahu dah sebab dah ada orang bagitahu hamba Allah itu mmg nak panggil aku. Bila tahu jee hati aku gelisah , macam-macam kat pikiran aku. Ya Allah, Allah je tahu . Aku pun tak tahu sebenarnya aku rasa, benci ke, rindu ke, terharu ke, meluat ke. Aku tak tahu. Aku tidak berperasaan. Hamba Allah tersebut panggil aku, aku pun menyorok belakang tiang yang konon nya aku lagi kurus. kononnye. Masa tu aku dah tarik mimie, then arep lepaskan biarkan kami ke tepi sikit. Tahu tak hamba Allah tu sape? Its Mirul Puzi, ramai tahu kan who is he? Its my ex. Aku tak bermimpi tawwwww. Setahun lebih tak bertegur, tak berpandang, ahhh ego tahap gaban la masa ni. Dia mintak maaf, tapi masa tu aku main-main, gelak-gelak, tak seryes pun. Aku tak reti nak buat reaction apa . Jahat nya aku, dulu aku menghukum dia. Bila mintak maaf aku tak seryes. Im sorry. Im not ready that time. Sebaik kawan-kawan aku tengah sibuk mintak maaf antara masing-masing and tak perasan kiteorang, tapi orang yang kat kopitiam tu mmg pandang lah. Memang malu ahhh wa cakap. Dah habis cakap tu baru dorang perasan kiteorang, kononnya nak candid gambar masa tu tp tak sempat hahahahaha. Seronok aku. tp semua request tangkap gambar sama. Ya Allah, aku tak tahu nak buat apa. Ikut kan saja. Seronok dorang kena kan den yoooooo.


Maaf laa, memek muka masih lagi terkejut. Mcm dah tak reti nak senyum macam mana, malu gila ramai yang pandang --,



Second, ada jugak hamba Allah ini tak berhenti mesej aku. Siap duduk minum kat area rumah aku. Nampak kereta masuk jee dia terus mesej. Ya Allah, ini pula ex masa zaman tidak matang lagi masa form 1. Masa tidak ade perasaan. Tp itu paling lama, nak dekat dua tahun. Why muncul balik. Itu pun satu asyik hantar mesej mintak maaf. Aku tk reply satu pun, then dia call. Sorry aku bukan orang yang jenis berpatah balik. Bila aku dah tak suka, tak terima mustahil aku akan terima semula. Ego aku sgt kuat.


Aku tetiba pelik, hari yang sama pulak tu. Padahal aku yang jahat dgn dorang. Couple tiga bulan tp sebulan je aku layan as a boyfriend , lagi dua bulan aku gantungkan relay tersebut tanpa sebab. Jahat kan aku? Yeeeee aku tidak ada perasaan . Maaf. Itu lah aku. And yang setahun lebih tu aku tak boleh terima sebab masa tu agak tersongsang sikit. Untuk kebaikan aku dgn rela hati minta putus. Aku memang bukan orang terbaik dalam percintaan. Okay, start thats day kita semua berbaik. No more ego (maybe), senyum and peaceee :) Sekali lagi, aku minta maaf.

Okay habis cerita tentang bekas-bekas hihihi.

Thanks kawan-kawan ku, geng-geng flash mob. Sume-sume yg sgt awesome. thank you very much. I love youuuuu :) Maybe ini lah yang terakhir before kita semua berpecah ikut haluan masing-masing tak lama lagi. Thank you again .

Dengan ini saya Nur Syafiqah Binti Osman mengucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin. Kalau ada salah silap maaf kan saya. Kekurangan datang dari saya, yang indah dari Allah SWT. Doakan percubaan spm saya lepas raya ni. Raya tak boleh enjoy tahun ni :) Selamat Hari Raya . Barakallah.


ps: sayang nya birthday aku masa musim trial, tp hari tu takde paper hihihi :)

No comments: