18 May 2013

Negeri di bawah bayu


Assalamualaikum.
Bercuti di negeri bawah bayu gituu.
Alhamdulillah selamat pergi dan pulang.
pergi enam hari lima malam.
Syukur, maka semua negeri di malaysia sudahku jelajahi.
Kita tengok gambar yaa?

Day 1 -
Here at LCCT
baru nak gerak, gerak malam. sampai pun malam, then tido sbb esok anak sedara nak pegi sekolah




Day two
 terang macam ni ialah pukul 6.30 pagi

bangun bangun pergi
pasor pagi Kota Kinabalu

 Alamakkkk! ini spontan. baru perasan org tu pijak jagung :/
 Kat sana susah nak dapat roti paket gardenia. kebanyakkan dorang buat sendiri

 Avocado feveret mama, ika belikan bwk balik untuk mama ;)
"maashuuuuu, dont sleep laa!"
Hari kedua ni hari jumaat, so tak kemana sgt pun sbb cousin keje and anak sedara pun sekolah.


Day three -hari jalanjalan
 Anak sedara yg hensemmmmm. woii budak kecik oiii!


 Hanging bridge of Tamparuli





Kinabalu view point, yang ni tepi jalan je.
 masa pegi panas tapi kabus dah tutup gunung tghri pulak hujan kemain lebat.



Fish Spa Kg Luanti, Ranau
 Kiteorang ke Ranau. Cousin bawak, sini bagi ikan ikan ni makan. dia tak gigit, boleh masuk dlm air dgn ikan  ikan tu.
 Anak sedara bajet macho mase ni padahal masing masing cuak, geli ikan tu.
 Kt situ ada jual baja ikan, seringgit kot sepeket. nk bg makan. kene letak baja tu dlm genggaman kita, pastu celop kan tangan. nti dia sedut sedut. ganas ganas depa ni. siap tinggalkan lovebite kat i taw. nakal ni!
 besauuu en ikan tu
 Nampak tak kene sedut dgn ikan. lovebite yg ditinggalkan. gatal taw.



Hot poring, Ranau
 
Outfit Of The Day,simple me. ingat dekat dekat je. so pakai lah tshirt. rupenyeee jaoh. selekeh sbb empat orang anak sedara lanyak makshuu dia ni.
Pegi sini sbb nak rendam kaki dkt air panas, kasi hilang daki daki. Putih kakikuuu


 Hilang daki daki. Ni kat Poring Hot Spring, Ranau.




Desa Dairy Farm
 tempat pemprosesan susu lembu. Boleh feeling kat New Zealand 
 Nak tangkap gambo kat sini, tapi hujannnn.
 Then ke ladang lembu Desa . Hujan mase ni, bau lembu kuat angatttttt. Ni nak tgok proses susu lembu.

 Tiga hero yang menyinari hari hari makshuuuuu
 lembu lembu nak kena perah susu pun kena beratur taw. tertib je.
 Paling kecik paling hensem paling manja

 Ni tunggu turn nak masuk beratur
 Huwaaaa tak biasa pakai tudung bercorak-corak. izit look orang tua? hahaha bantai je ahhh.



Another Kinabalu View Point
ni masuk kat tempat org nak mendaki gunung Kinabalu
 taraaaaaa memang pilih kasih lah aku ni, tp dia yg okay. dia yg manja. makshuuu pantang org manja manja ni. nak geget je taw.
 Kabus menutupi gunung. tapi indah sgt. sejuk mata memandang. Indah alam semesta.

 See, mana tak cair makshuuu camni.


Gayang Seafood
 tempat dia besauuuu. Susah nak cari tempat. 
 Kalau datang tempat dipenuhi lautan, rugi tak makan seafood. Murah,nikmat pulak makannnnn!
 Ada try satu benda ni, sedap gila. terasa manis seafood tu. Panggil seafood tarik. shedappppp!


Balik terbongkang kekenyangan......



Day four


Pasar Tamu Gaya Street Kota Kinabalu


 Maaf, belum lagi jiwa keperempuanan. tak gila lagilah dgn keronsang mutiara kristal.
 Hahahaha comel laa awak ni!
 Aku dah tangkap gambo pastu org tu dtg mntk duit, demmm.rupenye kena charge rm2. takpe lah





Tak ingat, Masjid Negeri kalau tak silap.



Pantai Tanjung Lipat
 Berpicnic tepi laut. Ya Allah tenang je.




Menara Tun Fuad





Atkinson Clock Tower Kota Kinabalu
 Auch gelap! Tak sempat setting camera. Anak anak dah sibok nak amek gambo.



Kota Kinabalu View Point

Sungguh menenangkan. awan cantik sgt. Awan laut kan. 
 Subhanallah....
 Bandar Kota Kinabalu


 Asyik makshuu je yg posing, kakak pun nak jugak kan.
Wahhhhh feeling mcm baru kawen pulak eh.

Day five


Filipino Market Kota Kinabalu


 Udang Keringggg, Kuih cincin, Rumpai laut bermacam macam kaler hadoo

 Pegi pagi pagi so banyak yang tak bukak lagi


Pasar Besar Kota Kinabalu







Pasar Malam
Supposed to meriah tapi baru lepas hujan. Tak berapa meriah sgt.

 Yg ni cantik + simple. Tiga yg kosong tu tiga tiga aku dah rembat dulu
Ni pun cantik tapi tak berkenan dgn batu batu tu nti tertanggal dah tak molek dah hehehe

Last Day

Tak kemana pun sbb flight pkul 3. Masak masak makan then terus siap. lagipun barang dah setel beli.


First time naik flight sorang. Huhhhhh seram tak seram jugak lah. Dgn beg kiri kanan, tu laa gatal nak hand carry. Hadoiii

Ada rezeki saya dtg lagi , bye kk. Muah muah :*