01 August 2013

August Moment



Assalamualaikum sekalian, wahh gitu
Sudah tiba bulan ogos, bulan yaaannggg ika sukaa
Sebabnya birthday ika whahaha (dengan nada lagu hari raya laaa!)


Makin tua sudah,
Dah nak cukup lapanbelas tahun dah ni.
Secara rasminya boleh masuk cinema 18sx, haaa benda ni tak payah risau. Sejak form3 lagi, tak pernah kena tahan pun.
Bukanlah, dah boleh kahwin ni.
Nak cerita lah kan, sepanjang birthday.
Sekali je pernah ada kawan rapat sgt masa birthdayy, its Wafiy. Masa birthday tu kawan lah, next month baru couple. Alololo
Sehari sebelum birthday, pagi kami ada kelas tusyen.
Tengahari balik rushing gilaa siap siap pergi sunway (hey,aku penah update lah 3tahun dulu)
Shopping raya konon, awhh so sweet sampai matsalleh ingat kiteorang husbandwife.
Memandangkan dia pun gentleman, hari birthday aku.
Aku bwak dia jumpa bestfriends gua (ecah, mimie and fyfa) pergi berbuka kedai Sup Utara.
Speechless dia bacakan doa, tu laa org kata kalau dah bahagia + sayang. Kentot pun wangii
Dia memang gentleman, seryes ahhh.
Sayangnya aku yg dump dia.
Tak salah pun, its just cemburu buta!
Tulah, aku memang ada penyakit cemburu yg melampau.
Tak kisah kalau ada perempuan lain dtg dlm hubungan tu, tapi awak tu kena bagitahu sy. Jujur. Saya boleh terima.
Woiiii kisah lama kot

Depan sekali tu lah wan kita sayang sangat tu, yang bawak kita pusingpusing satu kampung sebab nak tunjuk cucu dia yg tersangat comel. tapi... masa kekecik je lah. Kalau skrg ni kena kurung kt rumah lah jawabnye, dia takmau kasi org kampung tgok agaknya. hihihi

Alhamdulillah bakal cukup lapanbelas tahun dah dapat berpuasa dan beraya dengan family. Dengan wan,tp belum rezeki nk puasa sama lagi dgn wan. Mungkin minggu depann,hujung ramadan. Takpe wan, ikaa siap sedia tukarkan langsir, kain kusyen wan. DONT WORRY! Im d only one ur beloved grandchild yang akan jaga dan kemas rumah dan masak rendang guna gas api kayu sesama dengan wan.
Kalau yang lain tak sanggup, ika sanggup. Kalau yg lain tak tahan dengar leteran wan, ika ade sanggup tadah telinga untuk wan. Untuk ika yg bakal lapanbelas tahun, terima kasih untuk segalanya wan walaupun kita tiada pertalian darah. Tapi kita ada pertalian kasih sayang yg sangat erat. Yang takde cucu lain pun merasa. Terima kasih wan dulunya hadap kalau mamababah marah wan kalau ika demam. Takpe, wan pun tkde pengalaman ada anak kecik kan. Terima kasih arwah tokwak yg adik sendiri tk pernah jumpa, mungkin adik penah dgr masa adk kat perut mama. Terima kasih anugerahkan adik nenek yg terbaik . Hadiah untuk lapanbelas tahun cukup sempurna ada keluarga and wan. Tapi kalau ada arwah, insyaAllah lagi meriah kan.
*wuwuwuuuu terus sebak, menangis dah ni*


Untuk arwah tokwak dan arwah wan(ibu kandung mama), cucu bongsu tok dan wan dah besar panjang. dah nak lapan belas tahun. Rindu sgt even sekali pun tak pernah bersua. Hanya dapat tengok gambar dan menziarahi pusara tok dan wan. Hanya ceritacerita dari mama dan wan saje yg buat adik kenal dan sayang tok dan wan. MasyaAllah rindunyaaaa. Alfatihah.

 
 InsyaAllah, suatu  hari nanti. InsyaAllah.

 Ramai kata muka adik sama seiras dengan mama, hasil arwah tok dgn wan.

Besar dah cucu bongsu wak sani. Tok dgn wan doakan adik berjaya dunia akhirat ye. Doakan anak cucu cicit sihat sejahtera. Doakan adik selamat. Doakan semua orang jaga adik. Doakan takde orang pun boleh sakit kan hati adik. Doakan orang yang bakal jaga adik adalah orang yg soleh. Kalau tok dgn wan ade mesti adik lagi manja kan , takpun mesti adik lebih keperempuanan.

Kalau boleh taknak membesar, nak sentiasa jadi little princess .
Sedih pulak kalini eh.
Assalamualaikum,
Salam cinta sayang.
 
Alfatihah

No comments: